Toepassing in de lespraktijk: Google Sites maakt het mogelijk om eenvoudige websites te creƫren die kunnen dienen als interactieve leerbronnen. Het stelt leerkrachten in staat om lesmateriaal te ordenen en te presenteren in een gemakkelijk navigeerbaar format, waardoor complexe onderwerpen overzichtelijk worden aangeboden.
Voorbeeld: Bij het onderwijzen van een module over ecologie kan de leerkracht een Google Site maken met verschillende pagina’s voor elk subonderwerp, inclusief ingebedde video’s, diapresentaties en links naar externe bronnen, om leerlingen te helpen de verbindingen tussen de thema’s te zien.
Uit het leven gegrepen: “We werken met een volledige digitale cursus voor het vak Engels”. Een mooi voorbeeld van hoe het digitale heel wat meerwaarde kan brengen. Denk aan het drukken van kosten voor hand- en werkboeken, inclusie, toegankelijkheid en bruikbaarheid van het materiaal.
Deze leerkrachten maakten voor hun vak Engels een volledig digitale cursus. Hierdoor besparen ze jaarlijks heel wat uit qua werk– en planlast voor henzelf, drukken ze de kosten van de schoolfactuur en bieden ze een zeer duidelijke structuur. Dit is een uitstekende manier om, dankzij een tool zoals Google Sites, leerstof toegankelijk te maken voor hun leerlingen.
Check het hier!